.N.å.g.o.t. .j.a.g. .h.a.r. .m.e.d. .m.i.g. .f.ö.r. .r.e.s.t.e.n. .u.t.a.v. .l.i.v.e.t.

2013-09-27 @ 10:38:29
Igår var en kulturell upplevelse, en livserfarenhet.
Vi åkte på ett skolprojekt, till en internatskola i en by 90minuter bort. På skolan skulle barn/ungdomar "från företaget och välden" snacka om nordisk kultur.. JA Vi skulle berätta för dessa kinesiska 13-15 åringar om Sverige, Finland, Danmark, Norge och Island..
Huvudsakligen för att kinesiska ungdomarna skulle få prata engelska, men även för att företaget skulle berätta vilka de var och var de kom ifrån.
Det var kineser från företaget som höll i det hela, berättade om norden, frågade,vad jag tycker var omöjliga frågor, som "vilket nordiskt land kommer Andersen från?".(ni vet författaren..)
Läraren pekade på någon, som var tvungen att ställa sig upp och säga svaret på engelska.. De vet ju knappt hur man uttalar Sweden, eller ens räknar till 20 på engelska och så ska dom berätta vilka länder som ligger i norden..
NEJ det kinesiska sättet att lära ut är inget för mig..

Men det var super kul att komma dit och träffa alla! Alla elever var så himla mysiga och trevliga. Det var en tjej som pekade på mina ögon och sa att de var blåa och var super fascinerad, "Beautifuuull". Tjejerna var galna i en finsk kille (typ12år) som var med, han spelade uurrr cool och sa att det alltid var såhär, alla tjejer vill ha honom. 

Det var personer som inte vågade titta på oss, det var personer som inte kunde släppa blicken från oss. Man fick kramar och man fick fingrar petade på axlarna..
Vilken grej...
 
En packe med cyklar...
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0