we are showed up for society.

2013-03-28 @ 05:45:00
Dagen efter Debutant balen, var det en debfest, med alla par från kvällen innan. Rolig kväll!
 

!femtio år, grattis PAPPA!

2013-03-27 @ 11:45:14
Massa grattis till min käre far som fyller 50 år idag, älskar dig!
 

round 2, deb...

2013-03-26 @ 06:43:53


round 1, deb...

2013-03-25 @ 00:21:59
Sååå deb var det alltså i Fredags, det fixades hår, lite ansiktsspackel och på vita klänningen var på!
Debutant bal (som det egentligen ska vara) är traditionellt till för att "Visa upp" tjejer för allmänheten inför giftermål och så vidare. Nu för tiden är såklart bara till för att ha en trevlig kväll, danser och finklädd med vänner och familj!
Alla tjejer har en "debpartner", som man dansar tillsammans med och tar foton tillsammans med.Själv så gick jag med Cohen Donald, en utav mina bästa vänner här nere, såå himla glad att han ville gå med mig!
Så själva uppträdandet är inför familj och vänner, tyvärr så flög min lillebrorsa till Italien samma kväll och min värdpappa körde honom till flyget så ingen utav dem kunde vara där. Men min fina värdmamma vad där!
Kvällen var himla rolig, väldigt underbart att träffa massa vänner och familjer! Många sa att det var synd att min familj inte var där, klart jag tyckte det också. Saknar mina nära o kära. Men 24 timmars flyg + 6 timmars resetid för en 4 timmars kväll, näää du!
Ha det fantastiskt!

Jag & min underbara partner Cohen.
Lilly & Jag, Lilly fick den bästa presenten utav hennes partner, ett hästhuvud!
En utav alla härliga damer som jobbar "in the office" at school.
 

Friday night, do this all in one take, action!

2013-03-21 @ 10:52:08
Snart är allt klart inför balen imorgon! Kom precis hem från sista "träningen" innan slutklämmen imorgon!
Kommer att bli himla roligt, ska bli kul attt träffa allas familjer och alla vänner!
Såå klart kommer att att vara kul att se klänningar och hela köret! Kan knappt vänta till jag får dra på mig den vita klänningen!
Kommer förmodligen massvis utav bilder från kvällen!
Puss och kram!

The show, and the start of all farwells.

2013-03-17 @ 08:10:57
I måndags var den årliga "Orbost Show". Som är en marknad blandat med en hög utav olika hästtävlingar, men även tävlingar i massa olika kategorier, som största pumpan, finaste tuppen, bästa geten, vackraste blomman, goaste kakan, bästa målningen, läskigaste fågelskrämman, sötaste katten osv.
Jag blev fullständigt kär i denna marknaden! Förutom att jag köpte mig ett par underbara hippiebyxor så hittade jag djuret i mina drömmar, en fluffig vit tupp! SÅåååå himla underbar! Det fanns även ett stånd som visade/ sålde reptiler utav olika slag.. lite annorlunda.
Det kändes på något sätt som om att man var i en film, ni vet en sån där brittisk eller amerikansk "häst tjej"film. Alla ryttare var super uppklädda och små tjejer red runt i grupper på deras ponnys i väntan på att hoppa en bana.. jag blev bara förtrollad och frågade mig själv vart jag varit under alla dessa tuppuppvisningar?!
Himla kul var det.
En stor grej under Showen är "the wood chopping" som är mer eller mindre män som tävlar i att hugga ved! Väldigt intressant.
 
Samtidigt mitt under den lilla festivalen sas det adjö.. I måndags startade min äldsta värdbror, Sam, en resa runt Australien på hanns soldrivna-trehjuling(som han byggt). Han hade en intervju och visade upp kreationen på Showen innan han åkte iväg. Det var väldigt sorgligt för min del.. Efter som jag inte vet när jag kommer att träffa honom nästa gång! Men samtidigt var jag himla peppad för hans skull, han ska besöka den mest Nordliga, Sydliga, ostliga(östliga?) och västra punkten i Australien helt själv på en solenergi driven cykel! Huuuur coolt är inte det?!
Vi sa hejdå, och jag klottrade på hans innertak. Sedan stack han iväg genom att köra genom två band, för att "officiellt" starta resan!
Det känns redan tomt här hemma, även om det bara gått 6 dagar.. och även om han inte bodde i samma hus som resten utav familjen.. Önskar honom all lycka på resan!!

.?.?.?.?.?.

2013-03-14 @ 10:02:26
Fick detta utav en fin läsare! Älskar att få sånna här kommentarer, och gör alltid mitt bästa för att svara, så om ni undrar över något FRÅGA! Jag tänkte att det förmodligen finns andra som är intresserade utav samma sak.
TACK för att NI läser!
 
Hej!
Jag har helt ärligt läst/bläddrat igenom din blogg från början... Det gjorde jag för att jag också sååå gärna vill åka till Australien på utbytesår!! Men har några frågor!
1. Är du nöjd med STS? Fördelar/nackdelar!
2. Gjorde du regionsval och så?
3. Har läst på många bloggar att man verkligen måste vara jättesocial i början för att få kompisar men det verkar inte vara så för dig? Det är inte jättemycket utbytesstudenter i Australien va?
4. Finns gymnastik i Australien?
5. Finns cheerleading på skolorna?
6. Du har ju skrivit att på fester är alla med, föräldrar och barn osv. Är det mycket alkohol? Tycker föräldrarna att det är okej att barnen dricker då?
7. Finns det många snygga killar???
8. Var det svårt att förstå dialekten i början? Pratar du med lite dialekt nu?
9. Är high school där som high school i alla amerikanska filmer, med allt dram och alla gäng med populära och nördar och så? Vilka är isåfall populära och vilka är nördarna?
10. Får man dejta?

Förlåt om det var jättemycket frågor men finns så mycket som man undrar! Asbra blogg, sluta inte blogga!
 
1. Är du nöjd med STS? Fördelar/nackdelar!
Jag tycker STS har varit helt okej, de fixar din familj, tar dig dit och hem. Under själva vistelsen här har jag inte haft speciellt mycket kontakt med STS, allt flyter mer eller mindre på. "de har lite mindre koll". Det kostar en del att åka med STS, ja. Men jag tycker allt är värt för att göra detta året, man har så himla kul och lär sig massor!
 
2. Gjorde du regionsval och så?
Jag gjorde inget regionsval, men hamnade på ett underbart ställe i alla fall! Ett tips om du vill komma nära kusten eller i en större/mindre stad kan du skriva att du gillar havet/havs aktiviteter eller storstäder/samhällen. 
 
3. Har läst på många bloggar att man verkligen måste vara jättesocial i början för att få kompisar men det verkar inte vara så för dig? Det är inte jättemycket utbytesstudenter i Australien va?
Såklart man måste vara social och öppen för nya saker/personer i början. Det är i början alla är intresserade utav den nya tjejen och det är då du har en väldigt stor chans. Under året byter man vänner tills man hittar de som passar en bäst, eller bara umgås med alla. När det kommer till utbytesstudenter i Australien, det är utan tvekan fler än det är i Sverige, men det är färre än det är i USA. Man får vara aktiv och spana runt efter dom. Om man inte har en grupp som Rotary studenter har.
 
4. Finns gymnastik i Australien?
 Ja det finns gymnastik i Australien. Jag vet att det var en kille från Schweiz som åkte över samtidigt som mig som skulle gå på gymnastik under hans utbytes år.
 
5. Finns cheerleading på skolorna?
Nej finns det inte, tyvärr. (vad jag vet) Hade varit himla roligt dock!
 
6. Du har ju skrivit att på fester är alla med, föräldrar och barn osv. Är det mycket alkohol? Tycker föräldrarna att det är okej att barnen dricker då?
Det är alkohol, och inte lite heller. Beror nog helt på var man är. Jag bor på landet och här tar alla hand om varandra. Föräldrarna bryr sig inte direkt om att "baranen" dricker, kan till och med hända att de bjuder. Men det beror ju helt på ålder också.
7. Finns det många snygga killar???
Det finns snygga killar över hela världen! Dock måste jag säga att på landet kan du hitta många suuper vältränade solbrända kroppar!
 
8. Var det svårt att förstå dialekten i början? Pratar du med lite dialekt nu?
Jag tyckte det var ganska lätt att förstå, det var väl några ord här och där, men så är det alltid! Jag pratar HIMLA MYCKET dialekt nu, jag måste berätta för folk jag träffar att jag är Svensk för de kan inte höra det längre! Så klart så krånglar jag med vissa ord ibland.
 
9. Är high school där som high school i alla amerikanska filmer, med allt dram och alla gäng med populära och nördar och så? Vilka är isåfall populära och vilka är nördarna?
 Jag skulle säga att skolan är uppbyggd mer som en amerikansk. Min skola vär väldigt liten och förmodligen en lite mindre  "typiska australiensisk skola" men det är lite halv drama någon gång ibland, inget större. Det finns "populära" och mindre populära, precis som i Sverige.
10. Får man dejta?
De rekommenderar att man inte ska dejta, men lite kärlek förgyller tillvaron! Gå efter dina egna känslor!
 
Tack ska du ha! Ha det toppen kram!

Right this moment I belong to nothing and everything.

2013-03-14 @ 09:41:30
Lite dåligt med uppdateringar! Har varit iväg på en kanotresa med skolan under tre dagar absolut galet vackert!
 
Uppdatering från förra fredagen:
Campade med Annas nästa värdfamilj (efter som att hon är med Rotary så byter hon familj).
UNDERBAR familj verkligen, såå glad för hennes skull! Vi surfade och badade heeellla tiden! har några roliga foton från det, men på Annas kamera. Vi gick upp tidigt under lördagsmorgonen och kollade på soluppgången, uuunnnderrrbart! 
På lördagseftermiddagen åkte jag tillbaka in till byn och deltog i en biltvätt för att samla lite pengar till skolbandet. Efter det bilen till en kompis för att göra oss i ordning för en fantastisk 18års fest!

This explains everything.

2013-03-07 @ 21:52:50

Hittade denna skriften, den förklarar verkligen hur det är att vara utbytesstudent. Försök att ta er egenom den, speciellt om ni funderar på utbyte, kan vara lite saker ni behöver veta. Kram!

 

 

Exchange is change. Rapid, brutal, beautiful, hurtful, colourful, amazing, unexpected, overwhelming and most of all constant change. Change in lifestyle, country, language, friends, parents, houses, school, simply everything.
Exchange is realizing that everything they told you beforehand is wrong, but also right in a way.

Exchange is going from thinking you know who you are, to having no idea who you are anymore, to being someone new. But not entirely new. You are still the person you were before, but you jumped into that ice cold lake.

You know how it feels like to be on your own. Away from home, with no one you really know. And you find out that you can actually do it.
Exchange is thinking. All the time. About everything. Thinking about those strange school uniforms, the strange food, the strange language. About why you’re here and not back home. About how it’s going to be like once you come back home. How that girl is going to react when you see her again. About who’s hanging out where this weekend. At first who’s inviting you at all. And in the end where you’re supposed to go, when you’re invited to ten different things. About how everybody at home is doing. About how stupid this whole time-zone thing is. About the point of all this. About the sense of life. About who you want to be, what you want to do. And about when that English essay is due, even though you’re marks don’t count. About whether you should go home after school, or hang out at someone’s place until midnight. Someone you didn’t even know a few months ago. And about what the hell that guy just said.

Exchange is people. Those incredibly strange people, who look at you like you’re an alien. Those people who are too afraid to talk to you. And those people who actually talk to you. Those people who know your name, even though you have never met them. Those people, who tell you who to stay away from. Those people who talk about you behind your back, those people who make fun of your country. All those people, who aren’t worth your giving a damn. Those people you ignore.

And those people who invite you to their homes. Who keep you sane. Who become your friends.

Exchange is uncomfortable. It’s feeling out of place, like a fifth wheel. It’s talking to people you don’t like. It’s trying to be nice all the time. It’s bugs.. and bears. It’s cold, freezing cold. It’s homesickness, it’s awkward silence and its feeling guilty because you didn’t talk to someone at home. Or feeling guilty because you missed something because you were talking on Skype.

Exchange is great. It’s feeling the connection between you and your host parents grow. It’s knowing in which cupboard the peanut butter is. It’s cooking food from your home country and not messing up. It’s seeing beautiful landscapes that you never knew existed.

Exchange is falling in love with this amazing, wild, beautiful country. And with your home country.
Exchange is frustrating. Things you can’t do, things you don’t understand. Things you say, that mean the exact opposite of what you meant to say. Or even worse…
Exchange is understanding.
Exchange is unbelievable.
Exchange is not a year in your life. It’s a life in one year.

Exchange is nothing like you expected it to be, and everything you wanted it to be.
Exchange is the best year of your life so far. Without a doubt. And it’s also the worst. Without a doubt.
Exchange is something you will never forget, something that will always be a part of you. It is something no one back at home will ever truly understand.
Exchange is growing up, realizing that everybody is the same, no matter where they’re from. That there is great people and douche bags everywhere.

And it is realizing that you can be on your own, that you are an independent person. Finally. And it’s trying to explain that to your parents.
Exchange is dancing in the rain for no reason, crying without a reason, laughing at the same time. It’s a turmoil of every emotion possible.
Exchange is everything. And exchange is something you can’t understand unless you’ve been through it !

 


wild ones.

2013-03-05 @ 12:13:56
Team-building, universitet, framtiden, goannaödlor, talanger och stranden var temat på "year 12 camp" som var nu i Måndags och Tisdags. Alla som går i sista året, det vill säga år 12, åkte iväg på mot stranden för att sova i ett par stugor under kvällen. Det var ett par aktiviteter på stranden, dragkamp, ett rörigt vattenkrig och massa annat. Lyssnade på poliser och lärare om framtida val. Men framförallt hängde vi på stranden (fick dock inte bada.. SYND), spanade in goannaödlor och gjorde en talangtävling med blandade uppträdanden, teatrar, rappande och dansande.
Denna morgonen tog jag mig upp för att springa en runda på stranden, förmodligen den vackraste morgonen i mitt liv! Helt ensam på en kilometerlång strand, solen gick precis upp i horisonten, dimman var låg och solen strålade genom den, UNDERBART!
Fin tid!

RSS 2.0