Count down.

2013-02-28 @ 12:26:36
50 dagar kvar till 18 års dagen min!
100 dagar kvar tills jag träffar min familj. 
130 dagar kvar till lungorna andas Svenskluft.

spread your wings and dive deep while you can.

2013-02-27 @ 03:55:30
Var på en super fin 18års fest i Lördags. Det var en go blandning mellan gamla och unga, vänner och familj.
På Söndagen åkte jag med några från ett utav skolbanden till Paynesville. För att lyssna på när de spelade musik.
En mysig sommar stad, som påminde mig mycket om den svenska sommaren. De spelade himla fint och vädret var toppen.
Hoppas ni har det bra. Själv så tränar jag en hel del just nu, och det är mycket som händer!
Ha det gött!
(bjussar på en gräshoppebild)

fix you.

2013-02-20 @ 12:42:50
Efter ett par timmars paddling, simning och vattenkrig under morgonen med Outdoor ed,
Åkte jag till min värdpappas jobb. Som vissa utav er vet så är han veterinär och Onsdagar är operations dag.
Idag fick jag spana in två "tjej kastreringar" på en katt och en hund, samt ett tandläkarbesök för en katt.
Lite blodigt, lite ovant, med det var himla spännande. Den bästa delen måste nog vara när de klämmer ut kisset ur blåsan på djuret medan den sover. Av någon anledning så tyckte jag att det var väldigt komiskt!
Jag tog massa bilder, men jag vet inte om de är perfekta för bloggen.
I en liten bur satt det även en uggla, som trasslat in sig i en tråd och skadat vingen.. sååå söt, väldigt svårt att få en bra bild dock.
Nu på eftermiddagen var det dans träning inför "Deb" och min söta klänning kom på posten idag också! 
Är himla glad, tror det kommer att se rätt fött ut. 22 Mars gäller det. Hade gärna bjudit in er alla, men dumt nog så är det en bit att åka!
 
Ha det underbart kramm!


.hemlängtan = krydda på glassen.

2013-02-19 @ 12:14:18
Vissa dagar vill man bara hem. Träffa någon speciell person eller bara känna tryggheten i att vara sig själv absolut fullt ut. Man tror att det kommer gå efter som att man bor med samma familj under 10-11 månader men man är ju samtidigt en gäst. Ibland vill man bara stänga in sig i rummet och kolla filmer heldagen, vara sur vid middagsbordet, eller bara vara trött och tyst utan att något utav det spelar någon roll.
Det måste jag säga är en utav sakerna jag saknar mest. Den absoluta avslappningen i sin egen familj.
Många undrar hur det är med hemlängtan. För mig var det som svårast i början måste jag nog säga. När man precis har börjat att ta de vacklande första stegen iväg. Men samtidigt är början en sån viktig och spännande del. ALLT är nytt, du läser av, vänder och vrider på människor för att få en uppfattning utav personer och vad de säger.
Klart jag saknar min Familj och mina vänner, de är allt för mig, men saknaden förstör inte min dag. De finns där i bakhuvudet varje dag, men längtan efter dem har aldrig varit något super stort problem. Man hanterar och lever igenom hemlängtan, allting ordnar sig.
Så till er som funderar på att bli utbytesstudent, oroar er absolut inte över hemlängtan. Det är en krydda på glassen, som jag absolut inte skulle välja bort.
För tänk er själva att träffa familj och vänner efter ett år på andra sidan jorden. Det kommer att vara värt allt!

Warm and salty.

2013-02-18 @ 01:47:24
Den varma söndagen spenderades på stranden med vänner och värdmamman. Tror aldrig att man tröttnar på havet och sanden, så himla underbart!
På kvällen satt vi i gräset och kollade vi in en ko som skulle kalva. Det tog sin tid så efter middagen (PIZZA, muuummmsss) Fick vi hjälpa kalven att komma ut. För tillfället så bor det är veterinär student i gäststugan, så hon fick öva på att assistera en kalvning. Själv så tittade jag på med stor spänning, tills Värdpappsen frågade om jag ville känna på kalven inne i magen... oj oj, varför inte? himla fränt var det faktiskt. Det är ändå himla coolt att se ett helt nytt liv.
 

Sometime yesterday.

2013-02-16 @ 13:00:09 

Kastrerade och piercade min första grabb, som en Alla hjärtans dag borde vara.

2013-02-14 @ 12:13:18
Livet flödar.
Det är kalvnings dags här på gården. I morse, efter ett gött snack med fina Hanna, kom värdmammsen in och berättade att den första kalven för iår är född! Vi mötte upp kalven som gömde sig i gräset. Jag stoppade en gummiring runt säcken. Den kommer sitta där, stoppar blodflödet och sedan trillar bollarna av helt enkelt. Inget blod, ingen kniv inte alls mycket smärta. Sedan piercades det öron och han var iväg på vift. Tappade bort morsan och sprang till en helt annan ände utav hagen, så vi fick helt enkelt bära en 50kgs kalv tillbaka till mamman. (första gången kossan kalvade så hon visste inte riktigt vad hon skulle ta sig till.
Senare under dagen föddes en till liten kalv, vi vågade oss inte på att komma nära den efter som att, denna mamman var mer beskyddande..
Annars har dagen varit bra, varmt och gött. Min höft är för övrigt öm efter att ha trillat av hästen igår, men med massa painkillers så ordnar sig det fint!
 
Jag vill önska er alla en underbar Alla hjärtans dag, tusen kramar till er alla!


Kort. Snabbt.

2013-02-13 @ 11:40:09
Trillade av hästen, ajjjj min höft.
Imorgon: Ledig på grund utav strike,
bjuder er på något imorgon. Puss på er!

det är socker. nej, det är bättre.

2013-02-10 @ 09:59:35
Om jag kunde skulle jag dela med mig utav allt.
Varje känsla, doft, temperatur, smak, vision och ton skulle jag vilja dela med er.
 
Kan knappt vänta tills min kära familj kommer hit och tar en smakbit utav detta!
 

Me and my bogan bikini. (7 months).

2013-02-09 @ 09:03:53
Många timmars skype med goa killar denna morgonen. Följt utav några vackra lugna, ganska gråa timmar på stranden med värdföräldrarna. Vattnet var oerhört klart, och varmt nog för att stanna i en stund. Annars så tog vi en prommenix på stranden och käkade lite lunch.
Hemma gjordes det en snabb vallning utav kor, från en hage till en annan, på en bar hästrygg. Jag absolut älskar att rida barbacka, så oerhört bekvämt, varmt och "naturligt"!
Nu ska jag sticka iväg mot en kompis och kolla lite filmer!
Ha en fin Lördag!


Det var ju det där med sport. juste sport.

2013-02-05 @ 11:26:51
Idag var jag på min första netball träning!
Netball är som basketboll fast med "korgar" utan en vägg bakom. (så det är bara en stolpe, med en korg) Man får inte springa med bollen, så om man blir passad måste man stanna. Spelarna har olika positioner med områden som de inte får röra sig från. Man får absolut inte röra varandra, det är en viktig regel. Den närmaste distansen mellan spelaren med bollen och andra spelare är armlängds avstånd, ca 1 meter,om jag inte minns helt fel. Man gör mål genom att skjuta bollen genom korgen. Det är en "tjejsport", så det finns inga ligor där killar spelar.. (kanske förklarar varför det inte är en kontakt sport).
Himla kul var det i alla fall. Just nu kommer jag bara vara med på träningarna. Får se om jag kommer att spela några matcher framöver. Säsongen börjar inte fören i April, så jag har tid att känna på det hela.
Ni får ha det toppen! Och ursäkta för de snåla bilderna!
 

white.long.sweet.MARs

2013-02-04 @ 11:47:45
Andra dagen efter sommarlovet avklarat!
 
Tro det eller ej, här sitter jag och kollar vita balklänningar på nätet. I Mars kommer det vara en årlig bal "DEBB", i Orbost. Eventet är till för alla tjejer i year11, någon gammal tradition om att tjejerna ska visas upp för allmänheten, och att killarna "daterna" visar upp tjejerna. Alla tjejer klär sig i vita långklänningar (oskuldsfullt) och killarna i kostym.
Ikväll var det alltså dansträning i en timme på schemat. Vi ska lära oss (om jag minns rätt) tre danser.
Jag har alltid gillat det där med dans, det är kul att dansa, men det är framför allt kul att titta på andra som slarvar till det!
Kommer att skrivas mer om detta senare!
Ni får ha det så jätte bra!

.sweet disposition.

2013-02-03 @ 07:35:29

WE came. we raved. we loved.

2013-02-03 @ 07:08:29
Spenderade fem fina dagar i Melbourne, med Jack och Jack's kusin Caity. Gjorde massa såna där city prylar, spelade laserdome, gick på stan, kolla bio och absolut BÄST gick på en SWEDISH HOUSE MAFIA konsert!
Köade från klockan 1, med endast 5 personer framför oss. Själva konserten började klockan 8, underbar Spelning! Det var en utav de tillfällen man var en himla stolt svensk!

RSS 2.0