fur and flowers.

2012-07-31 @ 14:15:53
Den tidiga morgonen tog kål på mig. Band practise började halv 8, vilket var lite utav en plåga. De regniga kalla dagarna fortsätter.. Idag hade jag gärna stannat under mitt täcke under en hel dag. Husen i Australien har inte den bästa isoleringen, så det kan vara väldigt kallt under nätterna. Jag har hört många som sover med elektriskafiltar.
Dagen rullade på, under Art appreciation, målar vi blommor, så jag och Anna (svenska studenten) fick i uppdrag att plocka blommor på skolgården. Hur tusan ska vi hitta blommor här mitt i vintern(?) Det gjorde vi, och gott om dem, rosa, röda, vita rosor bland annat. Detta blev vi helt lyriska utav. Vi plockade som i chock, medan vi frös sönder i våra kjolar i den 10gradiga luften.
Over all, har inget speciellt hänt idag... eller jo goingen på bilden här nere har spytt upp lite gamla sopor i mitt rum. Av någon anledning händer det alltid en olycka om jag lämnar min sovrumsdörr öppen, beklagligtvis. Det är nog bra att jag bor här under ett par månader så jag får se hur det är att ha djur. Efter som jag hela mitt liv varit husdjurslös, förutom den klassiska dammråttan..
 

En regning måndag.

2012-07-30 @ 14:06:57
Vaknade flera gånger utav att regnet öste ner, smattrade på taket. Det var kallt i rummet och jag var inte speciellt peppad för en skoldag. Efter en mumsig frulle, och puppy eyes från min yngre bror och mig fick vi skjuts till skolan.
I högtalarna fick alla instruktioner att vandra mot aulan(idrottshallen), för att ha "term meeting", då skolans school captains pratar om de senaste nyheterna, en av dem var att skolan fått två nya utbytesstudenter, Anna och jag. Vi blev introducerade, mer eller mindre uppropade, sedan var det inget mer med det.
Engelska, Matte, studio art, art appreciation (vi fick måla blommor, Äntligen lite action), PE physical education.
Jag har börjat spela i school band. Jag spelar alla de där små sakerna, som triangel, ägg, maracas osv.. är med mest för gemenskapen och för att de åker på band tour om några månader.
Har precis kollat lite på The Olympics, efter en varm soppa och en krämig chokladpudding.. hejdå beach 2012-2013...
 
Nu pickar dropparna på taket och jag ska dra mig till sängs. Ha det fint.
Hittade två av Nemos vänner på stranden här om dagen, pelikaner.
 
 

????????????????????????????????????.

2012-07-30 @ 10:59:41
Jag har ett himla problem med att veta vad jag har berättat för er och inte.
Men framförallt vad ni är intresserade av att fåreda på.
Så tänkte låta er fråga fritt.
Ni kan kommentera eller skicka något meddelande på facebook, så ska jag försöka svara på frågorna så gått jag kan i något inlägg framöver!

Sunday.

2012-07-29 @ 13:59:39
På frukostbordet väntade ny bakat krispig scones och lite senare en hemma gjord Müsli, underbart.
Dagen har bestått utav att: bygga upp elektriska staket runt om i hagarna, vallat kossor, vandrat med hunden och tagit en ridtur tills vädret inte längre tillät, det började spöregna. För utom det, har jag lärt mig hur man vaccinerar en häst, (spännande) och kollat en del på Olympiska spelen.
Australiensarna är galna i sport, och det är inte fotboll, handboll eller innebandy, utan landhockey, australiensisk rugby, basket, netball och kricket. Sedan till kommer förstås en hel del andra sporter, som simning, studsmatta, gymnastik, volleyboll, tennis m.m Så trotts att de flesta sporterna utspelarsig mitt i natten är det många som sitter uppe och tittar.
 
Hoppas ni har det kanonens, kram!
 
Foton: Delar av fantastisk frulle, underbart armband från två av mina bästa, klassisk aborigin konst. Gött och blandat.

Mother's meatballs.

2012-07-28 @ 16:09:47
Har precis lagat Köttbullar och makaroner, serverat med sallad och ketchup, till min söta värdfamilj. Det uppskattades. Det tog en himla tid och det var klibbigt, men det var bara att klistra på leendet och lossas som om man inte gjort något annat. Dock så var det första gången jag lagade köttbullar "from scratch", så de var inte himmelska. Men bröderna bad mig "träna" många gånger efter detta så att de blir perfekta (vilket betyder, att de vill äta maträtten ett antal gånger till).
Till efterrätt blev det grekisk dessert, något helt nytt för dem.
Mäster kortspelaren Fanny F Vickhoff, lärde familjen kortspelet 7an. Fyrdubbla segrar till mig, underbart.
 
Igår tillbringades kvällen i gäststugan tillsammans med min lillebror och hans vänner, det bakades pizza och kollades film. När andra filmen startade, en såå så trevlig skräckfilm, valde jag att lämna stugan och gå in till mitt rum. Skräckfilm är verkligen ingenting för mig.
 
Denna lördagen har jag snackat på skype med Pontus, Purre. Första rösten jag hörde hemifrån på tre veckor, insåg att man har så mycket att berätta! Idag var det även första gången det regnade under hela min tid här. Så har chillat en del med folket från igår kväll, och lillebrorsan har precis börjat lösa rubiks kub och det sysselsatte oss en del. Tog en snabb ritt med hästarna och med mammsen innan matlagningen.
 
 
Helt random, och helt underbara.

Can Varni go to the fire trucks down the street immediately please.

2012-07-25 @ 10:13:13
Idag har det gjorts lite ämnesbyten, jag har flyttat upp från år 10 till år 11 i engelska och matte.
Jag har bytt från school magazine till art appreciation. Efter som de inte gjorde ett skit på school magazine lektionerna, mer än att snacka skit om andra och snacka skit är jag inte alls intresserad av.
Har bytt från brandmans-lektionerna till Fitness, som fokuserar på kroppen och styrkeövningar. Fitness verkar vara mer av min grej, läraren sa till och med till mig: "Du är förmodligen mer tränad än alla i denna klassen, så jag tror att det kommer gå bra." (Pappa jag vet att du tappar hakan, men tro mig, det gjorde jag också)
 
 
Blev upp ropad i högtalarna idag också, bad girl... "Can Varni go to the fire trucks down the street immediately please" De hade bara blivit en miss i ämnes bytet, så det var inget farligt. Det finns högtalare i varje klassrum och runt om byggnaderna. Det ropas ut dagliga meddelanden, precis som på amerikansk film. Vanligtvis är det meddelanden om att folk ska gå på kvarsittning, prata med rektorn eller om det är något möte.
 
Nu går solen ner utanför mitt fönster och katten ligger i min säng och slickar, ni får ha det fint!

En av alla hundra.

2012-07-24 @ 10:00:55
Har tröttnat på skoluniformen efter en dag.. men så här vacker är den!
 
 

det finns en vardag på andra sidan klotet.

2012-07-23 @ 13:02:52
Det blir mer av en vardag, fast jag bara varit i skolan i en vecka. Idag träffade jag en ny utbytesstudent från......SVERIGE, ska bli himla kul att prata med henne. Hon börjar skolan i morgon och vi har några lektioner tillsammans.
 
Det känns mer och mer konstigt att skriva och prata på svenska, speciellt prata, man måste nästan anstränga sig för att det ska bli rätt språk och så vidare, hur kommer det gå i slutat på året kan man ju undra?
Idag köpte jag min allra första skoluniform. Jag var väldigt upprymd och glad över detta, vilket de flesta eleverna på skolan förmodligen tycker är jätte korkat, efter som de flesta skulle göra allt för att få ha på sig sina egna kläder.
 
Nu ser jag ut som alla andra. Det kanske inte alls är så kul, men ska ändå bli skönt att slippa välja kläder osv..
Efter som det är en liten skola och ett litet samhälle så vet alla vem jag är, även om jag inte har någon aning om vilka de är så kan man nästan lova att de vet vem jag är... till ex så har min facebook bombats av vänförfrågningar, efter min första dag var det 20+ och Idag kom det fram en tjej till mig i skolan, ca tolvårsåldern, och frågade hur jag uttalade mitt namn "för att alla uttalar det olika", aldrig sett henne förut. Men det är kul att folk uppmärksammar att man är ny.
 
 
Ni får kolla in min skoluniform imorgon, bjuder på några en tittat idag.

#1 week in Melbourne.

2012-07-22 @ 13:39:46
 
Bilden med fötterna visar min svullna ankel. Som ni ser är den högra snäppet större än den vänstra.
 
 
 

från 18 över, till 5 under.

2012-07-21 @ 06:38:10
Tog skolans lilla mina buss direkt efter sista lektionen mot bergen, mot snön! I bussen spelades hög musik allt från rappande australiensare till svenska Kent och Timbuktu. När Avicii Levels spelades, sjöng alla med och gjorde det klassiska "one hand in the air" movet, stolt svensk för stunden.
Vi satte upp tält och swags (ett australiensiskt tält, typ) i mörkret med pannlampa på skallen. Det var freezing cold!
En brasa tändes och en gitarr drogs fram!
 
Temperaturen var under nollan, Jag tappade mina fötter den natten.
Tälten packades ner i morgonfrosten och bussen åkte mot toppen och snön. Snön var pudrig, men det fantastiska var att det var Eukalyptusträd i stället för granar! Jätte speciellt.
Eftersom långt ifrån alla kunde åka skidor, så körde vi lekar och teknik övningar (fick vara uppvisnings docka ett par gånger..). Några kilometer och två skavsår senare tog vi bussen tillbaka mot Orbost. Jätte mysig resa, härliga människor!
 
Väl hemma bakades det pizza och packades upp prylar.
Men idag har lyckan vänt, har legat i sängen hela dagen och kastat upp(spytt) under morgonen.. planerar att stanna resten av dagen. Hoppas ni har det bra i alla fall!
 

Bekväm, ja.

2012-07-18 @ 11:16:44
Andra dagen var lite säkrare, man har lite mer kontroll på läget.
Första lektionen:
Art, jag fick mest läsa en bok om konst och svara på frågor, ska börja förbereda något arbete också.. inte riktigt säker på vad det kommer leda till men vi får se!
Andra lektionen:
PE (physical education), gjorde massa olika lekar och tävlingar, lätt roligaste lektionerna hittills!
Tredje lektionen:
CFA, det är ett program där man lär sig hur allt fungerar på en brandstation och så vidare, idag städade vi den lilla brandstationen i Orbost, med 2 brandbilar. Vi fick ha på oss brandmanskläder och grejer.
 
Efter skolan mötte jag två tjejer från skolan och vi gick och fikade tillsammans, mysigt värre! Vi gick förbi ett bageri i "centrum" där två andra tjejer från skolan jobbar. En av dem har varit utbytesstudent i en svensk talande stad i Finland, så hon blev jätte glad när jag kom och snackade svenska med henne! Det som var konstigt var att det var både australiensisk och finsk brytning, något utöver det vanliga! Hon blev så glad så hon gav mig en muffins (gluten fri).
Alla är super trevliga här och pratar med en och bjuder med mig på saker, underbart!
 
Imorgon ska jag och de andra eleverna i Outdoor education, på en skidresa. Vi ska tälta från torsdag till fredag och på fredag ska vi åka längdskidor jippee! Efter som jag förmodligen är den enda som åkt längre sträckor eller någonsin åkt, kommer det bli jätte kul att titta på alla andra! Så ikväll ska jag packa och fixa lite grejor.
 
Bjuder er på en helt random bild.


The black sheep.

2012-07-17 @ 09:52:54
Min första dag i Orbost Secondary College.
Vid nio tiden tog jag mina första kliv i en rörig koridor, fylld av ungdommar i uniform. Det började med ett möte med en lärare som halvt gjorde upp ett schema innför min kommande termin. Man är inte in samma klass utan går till de ämnena man valt. Vi kom även överens om detta: mitt namn Fanny, kan vara ett smeknamn för "en kvinnas privata område mellan benen". Såå jag kommer därför bli kallad Varni, som om man uttalar det låter hyfsat likt Fanny, så blir kanske att ändra Facebook-namn osv.. vi får se.
Men skolan startade med att jag fick komma in på en lektion som går ut på att göra skolans "yearbook", tjejerna i klassen visade mig runt skolan och gav mig ett skåp.
 
Efter det väntade en rast sedan dubbel lektion av outdoor education. Där visade läraren upp ett par telemarkskidor och ett par jätte(kanske 40år) gamla längdskidor, och berättade hur det fungerade. Att det finns spår man åkte i och hur man tog sig fram.. allt som man (jag) tar för givet att alla vet! Men min värdmamma berättade för mig senare att hälften av dem säkert inte sett snö! Så det var en intressant lektion!
 
Lunch, alla äter sina mackor och snacks, kommer förmodligen tröttna en del på mackor.
 
PE, Physical education.
Spelade Netball, en Australiensisk sport, nästan som basket fast utan den där skivan bakom korgen, man fick inte springa med bollen och sen var det fler regler.. Fick inte full kläm på det.
Men första skoldagen var okej, inte pest inte godisland.
 

Ett stort skepp blev en liten jolle.

2012-07-16 @ 09:44:13
Planen var att jag skulle börjat skolan idag, som de flesta i Australien. De har nyss haft vinterlov och börjar skolan idag igen. Men efter som det var så mycket att göra, så blev det bara ett litet besök på skolan. Imorgon blir alltså den första officiella skoldagen, då jag ska välja ämnen, få en rundtur och bli introducerad. Det kan bli intressant..
Så jag fick en guide tour i trakterna av mammsen, för att se Orbosts highlights! Vilket var skolan, havet, några joggingrundor (efter som att jag ska vara toppform när jag kommer hem... får se) och djurkliniken. 
Annars har dagen gått ut på att sitta i solen (hade typ 22grader idag, mitt i vintern) ta lite kort och gå en sväng i området.
 
Hoppas ni har det bra!

Min familj.

2012-07-15 @ 03:12:40
Från en underbar "riktig"familj till en underbar "lossas"familj.
Ni kanske är lite nyfikna på hur min familj ser ut här i Australien och var jag håller hus?
 
Jag bor hos familjen Mitchell i ett litet samhälle som heter Orbost, med ca 2000 invånare. För er som bor i Borlänge kan det jämföras med 1/3 av skräddarbackens "befolkning" eller 4 multiplicerat med antalet soltorgselever. Orbost ligger i sydöstra delen av Australien, ungefär 15km från havet.
Jag har två bröder, en som ska fylla 16 och en som ska fylla 18. Min "pappa" arbetar som samhällets enda veterinär och kan ta hand om allt från kossor och hundar till kängurur och ormar. Min "mamma" har arbetat som veterinär, men driver nu sin egna mountainbike rundtursvisning, efter som det finns massor av nationalparker runt omkring Orbost. 
Vi bor på en gård med ca 30 kor, 3 hästar var av en är en shetlandsponny (för er som inte vet, så är dom JÄTTE små), 3 hundar, en katt (som heter Horse,och han kissade + bajsade i mitt rum första dagen jag var här, mummmss) de har även höns, en iller och en biodling.
Jag ska gå på en skola som heter Orbost Secondary College. Skolan har ca 300 elever, från Orbost och byarna i närheten, min första skoldag är imorgon! Himla spännande!
 
Om ni har några frågor eller funderingar, skriv!
Nu ska jag och mammsen ut och prov rida, ha de gött!

Blicken genom ett sovrumsfönster, första dagen i ditt nya hem.

2012-07-14 @ 14:38:26
 
Idag har jag sett huset och trakterna i närheten, jätte vackert är det! Efter lite letande efter frukost jag kunde äta, efter som det är men första "riktiga dag", blev en lyx frukost med bacon, ägg och grekisk yoghurt med nötter och massa mumms.
 
Yngsta brodern, som är 16år, och jag åkte ner till centrum av det lilla samhället vi bor i och hängde med hans vänner, de var ett flamsigt och skrattigt gäng, sköna människor. Efter några timmar av prat om film, skola, obegripliga australiensiska skämt osv, blev jag upp hämtad av min "mamma" för att följa med till the supermarket. En skön affär som hade det mesta.
Nu på kvällen har vi ätit omelett och de har fått sina åå så Svenska presenter, En bok om svenska saker, en osthyvel, en kortlek med svenska motiv och en isbitsform av älgar. Uppskattat!
 
 
Tänkte bjuda på bilder av mitt väldigt omtyckta rum.

Bild-bomb.

2012-07-13 @ 13:41:53
Idag har jag träffat min familj, de är jätte goa!! Känns som att jag kommit rätt!
Lovar att berätta mer om det, men just nu tänkte jag bara bjuda på lite bilder från flygresan och så vidare,
njut!
Åt lite mumms med mammsen på Arlanda.
Borlängebruttan LInn
Svensk + Norska STS-studenter
20 timmars flygning på denna goingen...
Australiensiska $
Lite sockersöt frukost.

3:07 PM.

2012-07-12 @ 07:03:59
Sitter pa mammans kontor, medans hon jobbar lite. Drickar choklad och ater inlagd frukt i rosa\orange gele.. det mest oSvenska jag atit hittills.
Har varit ute pa en tripp med ett gammalt tag, bland bergen idag, det var jatte vackert, trevligt att kolla in naturen! Det kryllade av stora spindlar och ormar! Nej det gjorde det inte alls, sag nagra faglar och en massa trad, det var allt. Forvanande nog sa vaxer det en hel del palmer i skogarna, och det sitter typ papegojor i traden, himla fargglada!
Ni far vanta lite till med bilder.. sorry!
Ska traffa min riktiga vardfamilj imorgon, ska bli skit kul! Roligt att antligen "komma fram"! (och ha internet pa datorn)

Ni far ha det sa bra, kram! 
 

vad hander?

2012-07-10 @ 10:54:22
Stressen ar over, addapter fixad! Har dock inget internet till min dator, sa det ar fortfarande obegriplig text som skrivs.
Igar var vi inne i Melbourne kollade runt lite i staden och besokte den hogsta byggnaden i staden lite skakigt men jatte vackert! Vi besokte en chokladbaar, dom finns overallt! Drack underbar varmchoklad!
Idag sov jag till klockan 2, tidskillnaden ar ett problem... Men man kommer formodligen in i allt snart! Mamman och jag akte till ett kopcenter idag och kollade lite klader fixade dusch prylar och addapter! Stilen ar inte likadan har, mer fargglada klader och mycket monstrade strumpbyxor. Tror jag kommer leva i jeans och t-shirt hela aret, men det kan ju inte bli fel! Men hittade nagra affarer jag gillade, som var "surfaktiga" hoppas det finns fler vid strand omraderna. Det fanns nagra affarer jag sett forut body shop och Esprit. Sena fanns det nagon swedish design affar som jag kolla in i, som salde kontorsprylar, vet inte om det var sa svenskt men kul att kolla in.
Ikvall ska jag och mammsen pa bio far se om det ar nagon storre skillnad mot svensk bio. 
 
Igar fragade yngsta dottern, hon kanske ar 12 ar, om jag kom fran den engelsktalande delen av Sverige. For att jag pratade sa bra engelska.. hahaha, kul att hora!
 
ha det underbart! kram! 

Detta er allt ni far...

2012-07-09 @ 13:58:16
Tjenareee! Jag har kommit fram till Australien, (en himla tur?) 
 
Lamnade mina underbara vanner likt en film.. taget rullade ivag och det samma gjorde dom.. och det foll vatten fran ogonen.. (det ar skit jobbigt att lasa texten.. jag vet.. men lanar en dator av min tillfalliga hostmother, sa kan inte skriva alla borstaver, mer om det strax) 
Motte upp en Ledare och (forvanande nog) ena annan Borlange brud, som ocksa ska till Australein under ett ar! Vi tog planet till London, klockan 15.40, 6 Juli. I London chillade vi lite med andra studenter fran hela europa, som Norge, Italien, Osterrike, Danmark, Tyskland, Frankrike osv.. Sedan tog vi flyget mot Singapore, vilket tog 13 timmar... som tur var fanns det mycket filmer att valja mellan, och jag var valdigt trott just da. En timme i singapore letade internet under hela tiden... utan resultat :( Vidare mot Sydney, klockan 19.00 lokaltid,(tror att det var 7 juli. Tidsskillnaderna var himla forvirrande) vilket tog 7 timmar, segare resa helt klart! Fick san dar underbar flygmat under hela tiden... behover inte saga natt mer om det.. 
Kom fram till Australien klockan 6.30 lokaltid, 8 juli. Skont att vara i ratt land i alla fall! Men resan var inte slut dar.. klockan 8.00 vantade ett plan mot Melbourne som tog 1,5 timme. Medan planet lyfte sag jag opra-huset, cool.. he-he.
Min riktiga hostfamily ar pa semester just nu, sa jag har en tillfallig familj, som bestar av en mamma, 3 dottrar, en son och 2 hundar. Mamman kom till flygplatsen och hamtade upp mig och en tjej fran Osterrike som ocksa skulle vara hos henne under nagra dagar. En mysig familj! Jag traffar min riktiga familj pa fredag, ska beratta mer om dem nar jag far tid! 

Alla kanske tror att det ar varmt som tusan, men det ar faktiskt inte det! Det ar vinter har nu och igar var det runt 6 grader.. inte sa mysigt. Inatt fick jag sova med miljarder filtar, mjukisklader och fros anda lite. men sommaren narmar sig med storm steg och da vantar 40 graders varme, yummyy! Jag fick inte tillgang till internet, med min dator, sa kan tyvarr inte bjuda pa massa bilder... ni far njuta av dem senare! 
Sen fungerar inte min skontacktom-vandlare, soo kan inte ladda datorn.. men det loser sig! 

Ledsen for det slarviga inlagget.. ska gora battre nar jag kan skriva med min dator! 

puss saknar er som tusan, ha det best! 

historien läggs på hög och trycks ihop lite extra.

2012-07-05 @ 23:55:49
Alldeles strax är packningen klar! Köpte en big size väska(det behövdes verkligen) och i runda slängar
blev det en packning på 19,5kg, rätt okej faktiskt.
Nu är sista middagen äten med mina föräldrar på ett helt år, det var väldigt likt alla vanliga middagar, lite extra Australien snack, såklart.
 
Har fått många lycka till och sköt om dig hälsningar. Tack så hemskt mycket allihopa!
 
Från packningen. Presenterna till min Host family. Delar av handbagaget.
 

om vingarna bär.

2012-07-05 @ 16:23:23
Det närmar sig!
Imorgon åker tåget från Borlänge runt 10 snåret. Med mig på tåget (förutom packningen) har jag min kära mor, som ska vinka av mig på flygplatsen. Om jag förstått det rätt, så ska jag möta en STSbrud* på flygplatsen. Hon kommer resa med mig och två(?) andra "studenter" till Australien. Dock har jag inte läst informationen speciellt noga, så det kan vara en del felkällor, med det visar sig väl!
Det är tyvärr inget direkt flyg. Utan vi flyger till London för att möta upp alla andra studenter från Europa, som ska göra en liknande resa som jag. Det känns ju lite halvspännande... Efter London bär det av upp i luften mot Singapore, ett (för mig) obesökt land. Vilket dock inte blir så mycket av ett besök, utan mer en väntplats inför nästa flyg som bär av mot den enorma ön!
*Jag åker med företaget STS, så någon av deras anställda.*
 
Idag har jag sprutat in en vaccinations spruta i varje arm, mot hjärnhinneinflamation och såna där små blodsugare(fästingar). Senare idag hade jag tänkt att packa, köpa väska(vilket jag konstigt nog inte gjort än...), köpa det sista jag behöver och säga hejdå till mina fantastiska vänner och min underbara pojkvän.

Fick dessa smyckena av min pojkvän idag... TACK!
 

hejdå i ett stimm av myggor.

2012-07-05 @ 12:30:22
Igår var det "avskedsmiddag", hemma hos mig. Det bjöds på grillat, salsa, rabarberpaj, kortspel, trägubbespel och en hel del avskedskramar.
 
Det är inte förrän man måste säga hejdå till de man älskar mest, som man märker hur mycket vännerna betyder för en! Det är svårt att säga hejdå.. och det blir med säkerhet en hel del tårar nu sista tiden..


En början på sagan.

2012-07-03 @ 18:31:09
En flicksnärta på 17sommrar, vill bort, iväg, upptäcka och se.
Hon bestämde sig en vinter dag i december för att gå på en intervju angående ett high school år utomlands. USA lockade, men det fanns något som kännes mer spännande, mer annorlunda, Australien! Naturen, människorna, språket och klimatet, hon tänkte shit hit vill jag!
Nu ska JAG, Fanny F Vickhoff, dit. Efter flera miljoner förberedelser, som visumansökan, intervjuer, läger, betygsöversättning, brevskrivning (Att skriva ett brev om hur och vem man är är inte det lättaste!)m.m..
Man har fått svara på frågor som: går du till kyrkan regelbundet? Kan du leva med en "förelder" som röker? har du pojkvän? Har du flyttat någon gång i ditt liv? och Har du haft några ätstörningar någon gån i ditt liv?

Allt för att visa vem jag är som person.
För att jag ska kunna få en familj som passar mig.
 
 
Nu har jag bara 3 dagar kvar innan planet lyfter från Arlanda och jag lämnar all min trygghet i Sverige, för att bo och plugga ett år på andra sidan jordklotet. Här får ni följa mina toppar och dalar.
Kram på er!

RSS 2.0