MObil vecka.

2013-01-25 @ 07:16:35

they say the sunset looks better when it's smoke in the air.

2013-01-21 @ 12:30:00
Spenderade en dag på stranden, dök efter abalone (havsöra, er ut som kvinnliga genitalier om du frågar mig) en kväll runt lägerelden, en natt i en husvagn och ännu en dag på stranden.
 
Så ett par kompisar och jag drog på oss simfenorna, våtdräkterna, snorklarna och dök efter dessa goingara (bilderna). Det är en slags mussla som det finns ganska gött om i havet här omkring. Vattnet var väldigt stilla den dagen, så det var hyfsat bra sikt. Tro det eller ej så såg jag min första HAJ.. lite sådär halv obehagligt. Dock var den bara 1,5 meter lång och "harmless". Såg massor utav stingrockor som var stora som bord. De är farliga om man simmar över dem, för då tar de upp svansen och hugger en med en gifttagg.
De bröts ut från sina skal, skars upp och stektes på grillen. Ganska gött, typ samma konsistens som en bläckfisk.
 
Sovs över bland träden med en kompis och hans fantastiska familj. Vaknade utav 38 graders värme MORGONDOPP!
 

Nu. Är. Tiden.

2013-01-19 @ 23:58:16
Nu har över halva tiden gått. Månader, veckor och dagar har passerat. stunder jag tänkte bara låg i framtiden, har redan blivit till minnen. 
Jag tror inte jag visste vad jag gav mig in på när mor och jag körde till den där intervjun om utbyte för första gången. Jag hade ingen aning, tänkte nog mer "varför inte? Man kan ju alltid åka hem om det är skit" 
Det har varit underbart! Det har varit otroligt annorlunda Jämfört med någonting jag gjort tidigare.
Det har varit en flytt till ett land och en familj som Jag inte hade mycket utav en aning om. Alla personer man har lärtkänna  har varit upp till mig själv, ingen familj att luta sig tillbaka på. 
Jag har gjort saker och sett plattser jag aldrig trodde skulle passera mig. Har lärt mig hur OTROLIGT mycket familj och vänner betyder för mig. 
Tiden har nog aldrig varit så värdefull, snabb, seg, fantastisk som det senaste halvåret. Och jag ser såååå mycket fram emot vad nästa del har att erbjuda.
Hemrese datumet är ändrat och så smått satt, lämnar Australien runt 7-8 Juli. 

Sommaren i city.

2013-01-18 @ 10:58:17
Åkte Buss till Melbourne, efter som att tågen inte gick under morgonen. Startade från Orbost runt 4:40 framme i Melbourne 9:50.
Där vandrades det runt ett tag, medan jag väntade på Anna som tog ett senare tåg från en utav Melbournes förorter.
Vi gick på stan. Det var super fint väder! Fullt med folk med Australiensiska flaggor som skulle på Tennis. Just nu pågår Australian Open i Melbourne. Årets första stora tennis tävling. I City shoppades det , och kollades killar mer eller mindre hela dagen fram till hemfärden med tåget vid 6:30.
I stan köptes en klocka, parfym och lite annat mumms. Såg bland annat den STÖRSTA mangon jag någonsin sett!
Vi kom tillbaka till ett mörkt Orbost runt midnatt. Efter en seg/försenad tågresa pga alla kängurur tåget körde över. Väldigt annorlunda..
Väl hemma var jag redo för sängen!

Det som passerat.

2013-01-14 @ 06:17:49
Några bilder från dagar som varit!
Planterat "mitt" träd. klättrat i berg, simmat i vatten hål med vattenfall.
Imorgon tas det en dagstur till Melbourne, kommer att bli en lång dag, men det är det värt!

Last night.

2013-01-10 @ 01:49:02 

Dää brinner (inte) häär.

2013-01-10 @ 01:32:41
Jag mår bra, jag lever för fullt. Inga bränder nära mig, vad jag vet.. Det pågår dock 150 bränder i grann staten NSW (New South Wales), var av 15 är okontrollerade. Inget att oroa sig för, för min del i alla fall. (jag bor vid den lilla röda pricken...)
 

ta katten å köra.

2013-01-07 @ 13:30:04
Vi van triathlonet! I alla fall som första lokala teamet. Det var himla kul. Vårt lag SWAUS, Startade med en toppen simmare, Sam, 250meter nere vid stranden. Sedan sprangs det upp trappor  för att byta av med mig. 11km cykling, 2 varv runt ett par kvarter. Jag blev omkörd en gång utav min boxnings tränare. Och det är helt lugnt för mig, efter som att han är biff utta tusan. Körde om ett antal andra personer.. vilket ger lite extra självförtroende! Sedan blev det löpning in från vägen(bilden, som min värdpappa tog) för att byta av med 2.5km löparen, Riley. Han tog oss starkt i mål, i den 32 gradliga hettan. Borde ha en bild på hela laget men det har jag ju såklart inte..
Idag har värdmammsen och jag åkt 4 timmar till Narooma, för att kolla in en häst som är till salu. Det gick väl bara fint. Finns fortfarande lite funderingar på om hästen ska köpes eller inte, så vi åkte hem tomhänta. På vägen hem stannade vi på stranden och snorklade lite. Väldigt mycket vågor så det togs lugnt.
Väl hemma fanns det ett paket som väntade, från Sverige. Tack ska ni ha päronen!
Tomten (the gnome) var mycket uppskattad!
puss o kram!
go right in and swim until you're free.

2013-01-04 @ 13:05:28
40 grader, finns inget annat än stranden dagar som denna.
Imorgon väntar ett triathlon. Två gullkillar från skolan frågade om jag ville cykla för deras lag, såå ja varför inte? Får se hur det blir i hettan, men det borde vi nog klara av. Har för mig att det är 2.5km löpning, 200m simning och 8km cykling. Fixar vi lätt!
Ha det gött, nu ska jag lägga mig. Med smutsiga brända fötter, i en svettig säng, med saltvatten hår och lätt varm hud kryps det ner under lakanet.. känner redan värmen komma och ta mig! 
 

2012, my universe will never be the same, i'm glad you came.

2013-01-02 @ 02:01:00
Vill tacka alla som gjort mitt år såå underbart!
Thank you, thanks for making 2012 so amazing!

RSS 2.0