Det går fint nu.

2012-09-29 @ 13:56:31
Senaste dagarna har jag: badat, hängt med kompisar, kollat film, bakat pizza, sovit över, skjutit med gevär, spelat ps3, kollat serier, ridit, tittat på The grand final i footy, målat dörrar, åkt bil på en åker (fasligt snabbt), och lite till.
Rätt så fint faktiskt!

.D.u.ä.r.u.n.d.e.r.b.a.r.

2012-09-26 @ 12:38:42
Grattis min fina Emma!
Hoppas du har en fantastiska dag!
.

yep.yep

2012-09-26 @ 05:20:23
Lite dåligt med uppdatering, ursäkta för det!
Vad som hänt: Har följt med pappsen på veterinär äventyr, det var en get unge som hade svårt att komma ut, födas eller vad man säger. Men efter lite klabb och kläm föddes en liten grabb. I lördags var det fest runt brasan, under stjärnorna vid storebrorsans Stuga. Stugan är skit cool, måste ta kort på den och visa er, det är något alldeles extra! En fin fin kväll! Dock blev min kamera sparkad på i mörkret så favvis objektivet gick sönder, men det är sånt som händer! Efter att ha lagat Flygande Jakob "flying Jakob" igår kväll, kom underbara Amy och hämtade mig för en filmkväll hos henne, mys. Hade planerat att åka till Melbourne med Molly idag, men resan är uppskjuten, biljetterna  var slut sålda, så satsar på att åka senare i veckan!
Nu ska det lagas mat och sedan drar jag mot main street och hälsar på Amy, ha det gött!
 

Det + Det bildar skolan.

2012-09-24 @ 09:44:07
Hjälpte en fin tjeja i Sverige med ett skolarbete som handlade om den Australiensiska skolan. Så jag tänkte skriva något liknande till er. Det finns säkert någon som är intresserad utav hur det fungerar!
Så vart ska jag börja... Vi har skoluniform, min består utav en blå tjocktröja, en vit piké, en rutig kjol och svarta skinnskor. Varje dag börjar klockan 9, för alla på hela skolan. Dagen består utav 6 lektioner på 50 minuter, och är uppdelad i 3 delar. Så en del med 2 lektioner sedan 20min rast, nästa del med 2 lektioner, lunch på 45min följt utav 2 lektioner. Slutar 15.15 varje dag. Schemat är uppbyggt lika dant för alla på skolan. smileAlla väljer individuella subjects, efter som att man har lektioner på samma tider så är det bara att välja och vraka mellan ämnen. Det gör också att man inte tillhör en speciell klass, bara en årsgrupp.
Vi har en sådan där högtalare (typiskt filmer) så det ringer en klocka vid varje start och slut på lektionerna. Det jobbar även en dam som ropar ut olika ärenden, typ "can Fanny come to the office please" och "there are hot dogs for sale in the cafeteria".. massa random saker.
Alla kallar lärarna för Mr, Miss eller Mrs "blabla"..(efternamn). Man får ingen skolmat så alla har med sig mackor eller annat tråkigt.. smile
Man kan få kvarsittningar, och med för många kvarsittningar så blir man hemskickad från skolan under några dagar, som "straff".. (inte mycket till straff om du frågar mig?)
På min skola här så går det kids från år 8 till 12, så det är inte ett gymnasium på samma sätt. Vilket gör att vi blir behandlade mer som barn, vilket suger.. hehe. men men. Jag tycker inte skolan är speciellt svår, jag läser matte med elever i samma ålder och jag gjorde den matten för ett år sedan, så det är ganska laid back.
Den Australiensiska skolan åker dock på fler utflyckter och rör sig ur klassrummet oftare, vilket är toppen! Skolan har även egna höns, några växthus och alla på skolan har en liten laptop som man använder under lektionerna.
 
Har fixat några bilder från skolans hemsida, så här ser det mer eller mindre ut. Massa små byggnader, och alla spenderar raster utomhus efter som det är fint väder himla ofta.

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger.

2012-09-22 @ 03:30:00
Vid frukostbordet väntade två paket... (en hade ena hörnet dränkt utav kattspya, ingen skada skedd)
Plötsligt blev jag en ivrig öppnare med två åskådare, storebrorsan och mammsen.
I paketen fanns allt man behöver, och lite till, tack så jätte mycket mina älskade föräldrar! Det är nog den dyraste chokladen jag fått på länge! Det först jag gjorde var att ge bort en chokladkaka i försenad födelsedagspresent till big bro, sedan spurtade jag upp på rummet för att läsa brev och beundra mina presenter. Miniräknare, kånken, små svenska prylar, flip flop, lakrits och CHOKLAD! Hejdå beach body! Det lagret kommer räcka ett tag, och jag har hört att man inte ska skicka choklad efter oktober för då kommer det fram som varma rinniga klumpar pga det varma vädret.
Första dagen på lovet startar bra!
 

Good time.

2012-09-22 @ 02:47:54
Middag hos Molly, brasa på altanen, glass, lasnag, snack, gangnam style, movie.. trevlig kväll!

Din sol din himmel dinna ä...?

2012-09-20 @ 13:01:41
Ibland är jag så glad över att jag åkte med STS och inte med rotary.
Kom precis hem från ett rotary möte, där Anna höll ett fantastiskt tal om hennes liv och Sverige. Jag där emot hade gärna sluppit att hålla tal (vilket jag nu slapp, efter som att jag inte åker med Rotary). Rotary är en organisation som finns världen över, och man kan åka som utbytesstudent med dem. Det är ett annorlunda upplägg än STS utbytes år, tänker dock inte informera er om det, för jag har ingen vidare koll!
 
Anna höll i alla fall ett grymt tal! Bjöd på svenska godisar kex choklad, gott och blandat, Ahlgrens bilar.... muuummsss. Tror nästan att jag var den enda där som verkligen tyckte om lakritsen och bilarna... Hon visade upp svenska pengar, hade svenska flaggor lite runt om.. duktig flicka speciellt när det kommer till organisering!
 
Efter talet sjöng alla (förutom jag, efter som jag aldrig hört den förut) Australiensiska nationalsången. Sedan blev Anna och jag uppmanade att sjunga den Svenska nationalsången. Och ja, det var inte mycket till val. Så där stod vi och sjöng. Dock bara den första versen, eftersom jag, med många andra svenska medborgare, knappt kan fortsättningen på sången... (googlade den precis och jo jag kan vissa delar)
 

Raggar upp livet.

2012-09-19 @ 13:10:00
Borde lära er ett ord, som man får uppleva en del här i Orbost.
Bogans = "Eparaggare" i bilar
 
En kille ställde en fråga i skolan idag: Jag har läst att det är olagligt att spola toan efter klockan 10 i Sverige, är det sant? 
Det är underbart att höra vad människor kan tro på.
 
Australiensiska armén var på besök i skolan, raggade upp alla mellan 15-18, snackade om alla olika jobb det fanns att ta inom armén. Ärligt så blev jag bara sugen på att gå med i armén pga alla grabbar i uniform.
 
Nu väntar 2 skoldagar och sedan 2 veckors lov!
Ha det finemang!
 



.n.u.

2012-09-18 @ 11:31:20
Kom alldeles nyss hem från en Basketboll match, vi förlorade med 1 poäng, vilket är inget i basket.. så det känns lite surt. 
Idag har det tryckts konst på art lektionen, pratats om motivation och mål i livet på outdoor ed och spelats volleyboll blandat med kids från 7an på idrottslektionen. Volleyboll är himla roligt alltså! Fick dock ena fingret "nedtryckt" när jag drog bollen över nätet, så fingret svullade lita granna. Men is på't så fixade sig det!
Imorgon kör man på en ny dag. Tre dagar, sedan väntar 2 veckors vårlov! UNDERBART!

 
 

två dagar, 18år.

2012-09-17 @ 15:18:06
Idag fyller min värd bror 18år, vi firade nyss honom med en underbar middag och en hel del efterrätt. Grattis till honom! Han fick massa användbara saker som, en toalettborste, skrubb-svampar, tamponger, en gammal kostym, en slips, en kam i sprakande färger, en rakhyvel (eftersom han eldar bort sin skäggstubb, lite galet jag vet), after shave .m.m allt sådant som han absolut inte använder... rätt så roligt faktiskt! 
Det "större firandet" kommer nu på Lördag då hans vänner från Goongerah, som är en by några km här ifrån (känt för sitt gräs rökande... bara rykten, ni behöver inte oroa er.... eller?) och några från Orbost, kommer till hans stuga och partayarr lite. Alla i familjen är såklart inbjudna, så allt kommer att vara underkontroll! ;)
Igår togs det en cykel tur upp i skogen med föräldrarna och Anna, underbart som alla tidigare gånger!
Nu sticker jag i säng efter massa mat och en spring tur!
Godnatt med er.



Allt om igår, resten om idag.

2012-09-15 @ 14:27:28
Igår hade jag ett tal i skolan under engelska lektionen, som handlade om  det åå så intressanta ämnet miljön. Jag minns inte riktigt hur det gick, för det blir oftast som ett svarthål för mig efter att ha hållit ett tal. Men jag mins att Powerpointen strulade och att det gick över snabbt.  På kvällen, efter att ha solat och sprungit en runda, sov jag över hos Anna. Vi kolla film, käka IKEA-choklad och snacka massa goja. Super trevligt!
Idag gick vi en tur i hagarna runt om hennes hus och gjorde några klassiska chokladbollar, musmmsss.
Senare på dagen tog jag en löpar runda med Jack, trevlig kille. Nu på kvällen har storebrorsan och jag lagat omelett med bacon och jag pratade precis några timmar med goa Hanna på skype.
Imorgon tas det nog en cykel tur upp i skogen och förhoppnings vis så skiner solen!
Ha det kanonens!






Friday.

2012-09-14 @ 17:34:00
Chillade på altanen efter skolan, med en bok och mummss..





kings of the night.

2012-09-13 @ 14:11:17
Ett par unerbara tjejer kom över för en liten middag. sallad + kyckling + choklad + chips, mummmsss.
Samtalsämnerna handlade om allt mellan kropp och universum. Härlig kväll!
 





.blött.blött.blött.varmt.varmt.varmt.

2012-09-12 @ 11:37:00
Kom precis hem från mitt första dopp i Australien! Efter skolan gick ett par kompisar och jag till floden "the snowy river", en flod som rinner genom Orbost. Vi tog en liten simtur, eller vattnet var typ till rumpan så fick slänga oss i. Det var inte suupper varmt, men inte dö kallt heller. Luften, vädret över huvudtaget var jätte varmt och fint! Kanske 25 grader och sol, påminner er: det är vinter. Vid floden fick vi sällskap utav en "långhalsad sköldpadda", himla annorlunda om du frågar mig.
Idag tog föräldrarna kurs mot Melbourne, de stannar där till Lördag morgon, så det är jag och grabbarna här hemma. (egentligen bara yngsta brodern och jag här i huset)
Imorgon kommer några tjejer över på middag och nu ska jag försöka skriva lite på ett "tal" som vi ska ha nu på Fredag... KUL.
Bjuder er på några random bilder!






the weekend.

2012-09-10 @ 13:36:36
9 timmar i bilen mot en släktträff i Blue mountains. Helgen bestod utav massa prat, massa mat, en del promenader och ett par oseriösa tennismatcher.
Under en matpaus tog några utav oss en promenad ner i en dal bland sandstens bergen, det var underbart, efter ett par trappsteg var vi nere bland regnskog medan sten väggarna reste sig mot himlen runt om oss. Underbart var det! Synd som det är, så kan inte en kamera fånga stunden, ljuden, omgivningen och den friska luften, men det säger i alla fall något. Nu har jag precis kommit hem från en jogging tur, nere i köket väntar omelett och pannkaka!
Hoppas ni har det toppen!





I'm not giving you too much..

2012-09-06 @ 12:49:17
I morgon riktas siktet mot Blue Mountains i New South Wales, som ligger precis innanför Sydney. Vi ska på en weekend och ha en "släktträff". Det tar ca 8 timmar att åka dit... så ser fram emot en lång resa..!
Nu ska jag förstöra min kommande sommar genom att titta på en film, Soul Surfer. Den handlar om en tjej som surfar och blir avbiten armen utav en haj..
 
Hoppas allt är underbart med er, och tack så mycket för att ni läser min blogg!
Vi hörs igen om några dagar!
 


suddig aboriginsk konst.

?one more day.... please?

2012-09-05 @ 13:34:00
Konst, musik, bio, sushi, storstad, apa, Napoleon, galleri, backpacker, no shopping, buss, KFC.
Tog bussen från skolan vid 9 tiden igår, efter det väntade 4-5 timmar i skolbussen mot Melbourne. Väl framme i Melbourne, spanade vi in en tillfällig utställning med Napoleon, tavlor, kläder, smycken osv.. Sedan gleds det runt med bussen för att hitta parkeringsplats, medan en apa tittade ut genom fönstret och överraskade alla "stone face" inne i staden. Lyckades inte hitta någon så åkte till backpacker-hotellet, som låg jätte nära centrum.
Tog promenad in mot centrum, där vi käka sushi, pommes, thaimat, milkshake på en gräsmatta bland höghusen. Vid 9 tiden kollades det Bio i en enorm salong och vid 12 var vi tillbaka i våra sängar.
Frukost vid 6.30, vilket inte räknades som frukost efter som vi åt frukost igen sedan vid 9 tiden. Tog bussen mot ett modernt konstgalleri, med en hel del snygg konst(och en hel del knäpp)!
Efter massa diskussioner om "vad vi såg", åts det mummsig takeaway sallad och sedan bar det av hemåt.
Kom hem runt 6 tiden.
En fin resa!





gratulationerna sprids, 4 September.

2012-09-05 @ 10:48:01
Grattis till min bästa FARMOR, du är så vacker. Jag älskar dig!
 




allt för nu.

2012-09-03 @ 13:26:44
En underbar dag, fantastiskt väder!
Engelska, matte, studio art, art appreciation, physical education.
Orkester träning.
Hem.
Mys med katt.
Löprunda.
Dusch.
MAT.
Nu..
Imorgon bär det av mot Melbourne med Studio arts, vi ska kolla in konst, shoppa, glida runt och käka mat.
Hemfärd blir det vid lunch tid på onsdag! Vi hörs framöver.
 



 
 

Full av liv!

2012-09-02 @ 11:16:10
23 grader, vindstilla, vinter...
Tog cykeln upp i skogen,  trampade 35km, underbart. Tyst och stilla, inte en människa eller bil i sikte. Det enda jag stötte på var två kängurus och massa fåglar.
Hemma väntade en stekande altan och en bok.. fin fin dag!
 




.2.0.y.e.a.r.s.

2012-09-02 @ 01:40:00
Shit gamlingen själv... Grattis på 20 årsdagen BÄSTA brorsan! Din lilla syrra tycker om dig jätte mycket!
 






fat Friday, fatter Saturday.

2012-09-01 @ 15:19:00
Gårdagskvällen spenderades hos Molly, bakade pizza, kollade film, blev bjudna på hemmagjord glass och hade en myspys stund i sängarna framför paralympics. Molly bor i underbaraste husvagnen på deras gård, och jag bara älskar de färgsprakande huset de har!
På morgonen togs det en buss från Orbost till Bairnsdale, som är den "större staden" ca 1 timme från orbost. Vi kollade in affärerna, köpte massa mat och hängde runt lite överallt.
Väl hemma runt 6 tog jag en löparrunda och senare kom pappsen hem från att ha räddat livet på en ko. Efter som att mammsen och älsta brodern är i Sydney och lillbrorsan höll till någon annan stans, chillade papp och jag framför TVn, med käk, en katt och paralympics. HÄRLIG DAG!
 












RSS 2.0