If she was away, You could do anything You learn how to fly, Even if you don’t try.

2012-08-30 @ 08:50:31
Vad händer.. Det är Torsdag, livet rullar, hade min två första prov i matte och engelska idag.
Det var inte såååå himla svårt. På matteprovet fick vi ha våra böcker och miniräknare framme, och jag har jobbat med det vi sysslar med förut, så det var inte så mycket att plugga till.. förutom att miniräknaren jag får låna av läraren är konstig (egentligen inte, men det är inte modellen jag är van vid). Så mina älskade föräldrar där hemma, jag skulle vilja be er skicka den... tillsammans med nått annat svenskt... typ Marabou mjölkchoklad....? (vänner är såklart också välkomna att skicka choklad!)
Engelska provet var mer utav en funderare, vi har läst en australiensisk bok/pjäs 'Inheritance', jag kom in i klassen efter si sådär halva boken och den är mer eller mindre skriven med slang. På provet skulle vi svara på frågor och reflektera.. aa ni vet, allt det där. Så det fick gå hur det ville.
Efter lunchen var det ett skollopp på 3,5 km för tjejer och 4,5 för killar (skit töntigt att det är olika långt). Det gick bra, och det påminde mig om hur mycket mer jag borde träna... ska väl försöka sätta igång med det! Men kom kanske 6a av tjejerna på skolan.
 
Hoppas ni har det fint! kram!





 
 
 

9:21 pm

2012-08-28 @ 13:21:00
Jag lever ju på en lite plutt gård här i Orbost. Där själva bondelivet är mer utav en hobby än ett jobb.
Kor växer upp, lever glatta livet i hagen 24/7 (hela tiden). Blir gravida, fixar en unge eller två innan de försvinner.   Hönsen pickar i gräset äter rester från maten och ploppar ägg dagligen. Bina surrar runt, fixar honung för glatta livet.
Super härligt, bara det att man käkar "sina egna" ägg och "sitt eget" kött, är en himla go känsla tycker jag!
Så mammsen och pappsen hemma i Sverige, vi lär skaffa höns och något annat mysigt, matproducerande djur.. så vi kan vara mer jordnära och ekologiska! 
 
 
Nej glöm det med egna djur på gården..
 

...Det här är min tid...

2012-08-27 @ 13:03:00
Dagarna går och tiden försvinner. Tror aldrig att veckor gått såhär snabbt i hela mitt liv!
Igår togs det en runda ner till Foodworks (typ ICA) köpte lite grejor till maten, träffade på en vän tog en promenad ner till floden, där det tydligen kan simma minikrokodiler! På kvällskvisten lagades det tacogratäng till familjen, tacos är en succé i alla lägen! 
Tillbaka till skolan efter en toppen helg. "Band" träning, noterna börjar ordna sig nu. Tog en runda ner på byn efter skolan, kollade in biblioteket och några affärer som var obesökta.
 
Hoppas ni har det bäst!
 
Blandade bilder

I den här staden.

2012-08-26 @ 02:58:08
Efter några slingriga vägar och någon linjalrak väg genom den vilda skogen, genom öppna fält, tog vi oss fram till Canberra. Vi checkade in på ett fräscht backpacker boende i centrum, innan det bar iväg på den klassiska "leta restaurang rundan". Vi slutade upp i ett asiatiskt kök. Jag tror aldrig att jag svettats så mycket utav mat i hela mitt liv, näsan rann och munnen brände! Himla gött var det!
Morgonen efter åt vi frulle, tog cyklarna genom de välplanerade parkerna till universitets området (universitets staden, det var enormt!). Cruisade runt bland skolbyggnaderna med brorsan ett tag innan, mammsen och jag tog cyklarna mot museum och art galleries. Det var underbart, jag fick känslan utav att jag kommer bli en gammal konst tant! SÅ fantastiskt var det! Fick dock inte ta kort inne i det enorma konst galleriet.. så kan inte bjuda på allt det underbara..
 
Efter några cykel turer i den väl planerade och designade stan, tog vi bussen med cyklarna hemåt.

siktet riktat mot the capital city.

2012-08-24 @ 03:23:00
Snart åker bil/bussen med 3 cyklar och 3 personer mot Canberra. Ska bli spännande att kolla in huvudstaden!
Bilder på australiensiska dollar (AU$), alla dessa triljoner mynt man har att välja mellan..
 

.Utbytesstudent.

2012-08-24 @ 00:47:09
Nu har jag en egen profil på www.utbytesstudent.se surfa in där och kolla andra utbytesstudenters bloggar!
 
 
För att läsa mer från min profil klocka in här Info Fanny Forsgren Vickhoff
 
Ha det underbart!

.pistolen på snön. militären under snön.

2012-08-23 @ 06:44:41
Lämnade skolan med den välberesta skolbussen i måndags, för att åka på en tre dagars camping/längdskidåknings resa.
Det skidades 13 km, upp ner.. upp ner... vi åkte förbi Australiens enda skidskyttebana, som var skit pluttig. Tur som vi hade så låg det en man och tränade, han frågade om vi ville prova, och YES det ville vi. Satte 3/5 svarta pluttar, KUL.
Efter några skavsår och massa choklad, spenderade vi kvällen med några från australiensiska militären. De hade övningar på hur man överlever i snön och hur man bygger "iglos". Vi fick en guidad tur av en Boss och spanade in i alla olika sorters vindskydd och snö hem.
Kvällarna spenderades framför brasan i en liten stuga, och nätterna spenderades i ett tält på snön med tusen filtar och en fet sovsäck. Inte alls lika kallt som jag trodde! (sista natten vart nästan rent av svettig)
 
Nu har jag varit i på 4 resor utanför Orbost, alla har gått till samma ställe.. det har varit underbart, men imorgon runt lunch tid åker, den äldsta brorsan, mammsen och jag till Canberra (Australiens huvudstad) och tillbringar en dag + en natt där!
 
OBS, om det är understruket någonstans i texten, undvik att klicka på det, det är en reklam add, inget jag har fixat till...
 
 

17 år & 126 dagar med världens bästa mamma.

2012-08-23 @ 01:54:23
Grattis min kära mamms som i Tisdags, 21 Augusti, fyllde ½ sekel, det vill säga 50!
Tack för allt, jag har älskat dig från dag ett!
 
 

Helgen.

2012-08-22 @ 10:50:48
Haft fin fina dagar i snön.
Här visas det bilder från denna helgen på Mount Hotham, med underbara familjen. Vi bodde i en caravan i en liten by som heter Omeo. Som ligger i närheten av skidbackarna. Omeo är ungefär 2½ timme utefter en slingrig väg här ifrån.
Såg mina första kängurur, och tur som jag hade så var kameran i handen! Väldigt glad över detta!
 
 

!till toppen!

2012-08-17 @ 07:53:33
Första dagen hemma från skolan, kände mig inte på topp så stannade i sängen.
Nu packas det inför skidresan som bär av under helgen, vi hörs om några dagar!
 

21.21

2012-08-16 @ 13:21:00
I skolan: Planerade inför nästa Outdoor ed resa, som bär av nästa måndag, ska tälta och åka längdskidor i 3 dagar uppe i snön, kallt men himla roligt! Räknade matte och diskuterade lite på engelskan. Under lunchen "lekte" vi lekar, lärde folket 'Komando pimpele' (för er som vet vad det är) och klappa handen i bordet leken, (för er som vet vad det är). Himla kul, dock blev översättningen på Komando pimpele lite knäpp, så komando bock/dubbelbock blev, komando dog/dubbledog... men men.
Eftermiddagen spenderades på The Bakery där en kär vän jobbar, härliga människor från skolan droppade in och ut och det blev mer utav en ungdomsgård.
Väl hemma så ringde "far" och sa att han hade en Echidna (som ni ser nere på bilden) på kliniken. Den hade blivit skadad, om plåstrad och nu skulle den släppas fri. Så han frågade mig om jag ville följa med, och yeaaahh det ville jag. Det är en slags igelkott som bara lever i Australien, den käkar myror med sin långa nos och rullar ihop sig till en boll om den är hotad. Det var super fränt, fick till och med klappa taggarna!
Första riktigt australiensiska djuret jag ser!
Godnatt, imorgon bär det av mot snön med familjen efter skolan!
 

.One day in August.

2012-08-15 @ 13:58:55
Dagen har varit VÄLDIGT trött,
Med dubbel lektion PE, vi spelade basketball och dubbel lektion fitness körde en omgång yoga. Efter skolan spelades det basketball igen och de försökte lära mig några skills.. gick väl mer eller indre bra, but I'm getting there!
 
Bjuder på några bilder, en på min dagliga lunch som består utav 1 ½ dubbelmacka med väldigt varierande pålägg, tror att det var ost, någon sorts majonnäsig röra, gurka, paprika och tomat på mackan idag. Tilltugget som idag var ett äpple kan vara en musli/nöt-bar eller någon annan frukt.
Andra bilden från skidresan i måndags. Familjen och jag åker förmodligen upp i bergen i helgen igen, och då ska jag fixa några egna foton!

Don't panic.

2012-08-14 @ 13:25:52
Underbar dag i backen!
 
Tog bussen från skolan 6 på morgonen, kom fram till Mount Hotham trött, åksjuk och skit peppad på att åka skidor. Vädret var kanon, sol och +3 - +5 grader, lite för varmt mot slutet av dagen.
Fixade skidor snabbt och smidigt, ut i backen, med världens självförtroende! Alla i backarna var så bra så jag tappade hakan, vissa åkte för andra gången men var ändå galet bra!
Själva skidområdet var super, det fanns gått om branta backar (vissa för galna), caféer och stolsliftar över hela området.
Efter att ha tappat en vante under liften, beslutade vi oss för att åka och hämta den, dagens upplevelse. Det var SKIT BRANT och bulligt... Den ena efter den andra av snowboardåkarna rullade ner för backen utan att kunna stanna. Jag kom efter skrattade så tårarna sprutade (men inombords panikslagen över hur tusan detta skulle gå). När de väl stannat upp beslöt sig snowboardåkarna för att ta av sig brädorna, det ledde till att de tappade brädorna ner för sluttningen och de åkte okontrollerat på rumpan efter (tro mig det var galet brant). Skidor löstes ut och rop från liften hördes med jämna mellanrum, allt blandat med härliga skrattattacker!
Det slutade med att det kom patrull som hjälpte oss ner...
 
Runt 4 tiden togs bussen hemåt igen, med tomatröda ansikten, Svenska björnstammen - Vart jag mig i världen vänder och Jag kommer - Mash up international remix på högsta volym, succé! (förresten så spelades Roxette i skiduthyrningen, musikvideo och allt)
 
Definitivt en utav detta årets Highlights!
 
Bilder bjuds på senare! kramar
 

vitt i augusti.

2012-08-12 @ 13:54:50
Har chillat järnet idag, varit ensamhemma, tagit en promenad runt om i hagarna och pratat med mina fina föräldrar för första gången sedan jag kom hit! Det måste har varit ett rekord att inte ha hört deras röst på 5 veckor.
Det var i alla fall skönt att höra hur det står till med dom.
Just nu packar jag inför morgondagens resa, ska åka till Mount Hotham, med några från skolan och åka skidor, slalom.
Ska bli himla kul!
Godnatt med er! Njut av mina fina Google bilder!
 
 

!Footy. party. Hey swede, welcome to australia!

2012-08-12 @ 07:34:30
Va ett tag sedan, ursäkta för det, men jag gissar att det är ett täcken på att man har det bra?
 
I Fredags kväll var jag på en pub och firade Lillys 16årsdag, käkade mat och snackade med ett gäng. Söta människor.
 
Igår (lördag) var jag på min första Footy match här i Orbost. Footy är väldigt viktigt i delstaten jag bor i och alla har ett speciellt team som det hejar på (förutom min familj som inte är intresserad av footy). Man spelar på ett ovalt fält och gör mål mellan 4 stolpar. Man får olika poäng beroende på vilka stolpar man är emellan. Man får springa 15 steg med bollen i händerna och man får inte kasta bollen utan man måste sparka eller slå iväg den med handen (lite som volleyboll). Bollen ser ut som en amerikansk fotboll, oval. Det är lite utav en brottningsmatch som på går på fältet, folk slänger runt varandra i luften.
Det var en trevlig upplevelse. Nästa hela byn var där, käkar korv, kör upp sina bilar runt om fältet och sitter i bilarna och kollar. Några killar från min skola spelade en match och gubbar mellan 20-60 spelade nästa match. Kollade med full koncentration till en början men mot slutat blev det mer snacka med människorna runt omkring.
 
Kvällen spenderades på en 19årsfest, med kanske 80 personer, gamla och unga. Det fanns mat, en eld på gården och ett dansgolv med doscolights i garaget. På något sätt är det så annorlunda från svenska fester! De vuxna dricker med de unga, och alla umgås med alla. 
Träffade en hel del nya människor som var galet sköna! Alla var fascinerade över att jag var svensk och jag fick höra en hel del skämt om mitt namn, ni skulle sett minerna som uppkom se när jag sa mitt namn! HAHA
Efter att ha lärt några killar hur man säger, "Jag är så jävla bra"...vilket lät mer såhär: "jaa ää soo java baa", så fick jag smeknamnet "Miss Universe". Och fick höra saker som: "Is this your first month?! damn you are good at English!" och "This is the new exchange student, she's a model. Her name is Fanny, and she's that good that all the Australian models retired"
Himla trevlig kväll med härligaste människorna!
 
Bild från fredagskvällen.
 
 

Goal for green team.

2012-08-08 @ 15:12:50
Hade min första basketboll match igår, mötte upp med det nya laget lite innan 5 och det är en skön grupp tjejer! Det kanske var nybörjartur (förmodligen inte) men vi vann! Själv är jag en stolt målskytt på 4 mål! Det var super kul och jag ser verkligen fram emot kommande tisdagar! Reglerna var väldigt suddiga, men efter som att jag och en annan tjej var de ända som aldrig spelat förut, så flöt det på finemang.
Gårdagskvällen spenderades på Skype med en tant från STS, under 1 timme och 30 min. Jag "missade" ett möte i Melbourne andra helgen (min värdfamilj tyckte inte det var värt det, efter som att det är samma gamla info). Och ja det var samma gamla info, alla regler m.m. Dock så var detta med en dålig kamera och mikrofon, jag gjorde mitt bästa för att hålla humöret uppe.
Idag byttes lektion 3 och 4 ut mot ett grupp möte för tjejer i år 9 och 10. Det var en organisation som jobbade med ungdomar, de gjorde lite olika övningar och pratade om vilka skithögar tjejer kan vara mot varandra och allt det blandades med diskussioner. Mot slutet av detta möte blev det så himla känslosamt och jag tror 75% av alla i rummet grät! Skit knäppt och såååå osvenskt!
Eftermiddagen spenderades med Anna, Molly och Dusty i bageriet på the Main street.

halfway around the world.

2012-08-06 @ 10:45:15
Idag är det en månad sedan jag lämnade Sverige!
Det var 31 dagar sedan vi bölade som bebisar när tåget åkte...
Men vilken månad det varit!
Världen har vänts uppochned, jag har rest från sommar till vinter, från lov till skolstart, från Svenska till Engelska, från trygg till otrygg. Ut över engelskan har jag lärt mig en hel del, om allt möjligt! 
Hemlängtan har sina toppar och dalar, det är oftast från dag till dag, vissa dagar vill jag bara hem och jag ser bara nackdelarna, men andra dagar är jag överlycklig och ser alla möjligheter i världen!
Om 1/10 av min resa är avklarad, kommer detta året försvinna som ett skott!                                                                                                          
 
 
 
 

.ner . på . jorden.

2012-08-05 @ 14:30:36
Tog cykeln ut i djupa skogen. Ensam och lycklig, så himla vackert... tar upp kameran och... minneskortet är kvar i datorn.... FAIL. En runda på ca 20km på en grusväg bland berg, eukalyptusträd och ormbunkar. Det kommer nog bli mitt största nöje om inget annat kommer  i vägen, fullkomligt underbart. Förstår varför min familj har ett cykelrundtur företag. Om vädret tillåter tar jag ut cykeln nästa vecka och kollar runt bland träden, kameran följer med.
På kvälls kvisten har jag lagat mat till familjen, super mumsigt, gjort lite läxa och chattat med mina kära vänner. Imorgon väntar en ny skoldag.. shit vad tiden springer förbi!
 

FÄÄZT.

2012-08-05 @ 03:03:27
Min första Australiensiska fest/ barbeque. En gårdsfest med brasa, biljard, och grill.
Jag skulle vilja säga att den största skillnaden mot fester hemma är att föräldrarna och syskonen med deras vänner är med och festar. Jätte mysigt! Men det skulle aldrig hända i Sverige! En annan stor sikland är att alla som fyllt 18år har tillgång till all slags alkohol, vilket gör att det är betydligt fler som dricker, super... spyr..
Men blev skjutsad hem vid 11 tiden så stack innan alla började spy. haha. Kvällen var jätte trevlig och det var absolut en godkänd fest. Det var två personer från min Outdoor ed, klass som fyllde 16. Så jag gjorde varsin "my own swedish words"-bok till dom, himla uppskattat. Det fanns ord/fraser som:
Jag har hår på ryggen
Vad vacker du är ikväll
Svenska tjejer är heta!
Skicka osten tack!
älskar dig
bra låt... osv
 
Tidigare på dagen snackade jag även med bästa tjejen Emma på Skype, saknar er alla och hoppas ni har det fint!
 

sextonår.

2012-08-03 @ 17:30:24
Har firat min bror Justin ikväll, som fyller 16 år. Kvällen bjöd på käk, filmtittande, historier och massor av skratt!
Bland presenterna fanns det ett bild collage, en guldfisk med en glasbox och lite annat smått och gött. Av mig fick han ett itunes presentkort och att jag ska sköta städningen på övervåningen under 8 veckor, dvs.. dammsuga och städa toan. Det är lite utav våra hemmasysslor, som jag och han vanligt vis delar på. Har inget mer att säga än att det är hiiimla gött men helg! godnatt!
 

IKEA top 20 vs Queensland baby top 10.

2012-08-02 @ 11:33:42
Igår under kvälls tevetittandet började ett frågesportprogram som gällde ord, och första ronden gick ut på att gissa om det var ett "weird and funny Swedish IKEA name" eller "top 10 Queensland baby names 2011". Det på gick en hel del roliga diskussioner om namnen på möblerna, ex om en filt som heter Ofelia, en byrå som heter Alex och ett tyg som heter Cecilia.. Det var himla roligt.
Denna dagen har varit skön, inte bara pga vädret utan bara en allmänt härlig dag! Just nu ligger Horse(katten) i min säng och myser och maten är på gång nere i köket. Ni får ha det grymt!
 

hörde jag...

2012-08-01 @ 10:52:21
Chocken som kommer, när du hör ett band från din hemstad, spelas i en film, under lektionen.
Mando Diao mina vänner, Mr moon. Låten spelades i en surfing/skidåkningsfilm som vi kollade på under fitness lektionen.
(jag)Vaaarni: " oo this band is Swedish, they are from my hometown!"
En tjej: "aahhaa, what are they singing?"
Vaarni: "you tell me, they are singing on English.."
Tjejen: "ahhaa, but they are singing on both Swedish and English?"
Vaarni: "Nope, just English"
Tjejen: "ahha... I can't understand.."
Detta är då samma flicka som frågat om jag pratar svenska eller engelska i Sverige... och om vi verkligen pratar svenska HELA TIDEN(!?) Hon har även frågat om jag kunde prata svenska från födseln.. inga kommentarer. Det är en underbar tjej!
Men jag kan inte låta bli att tänka att det förmodligen är bra att utbytesstudenter kommer hit och är lite exotiska! Dvs visar att det finns andra språk än engelska.
Efter skolan har det bakats chokladkaka, efter som det är min brors födelsedag nu på fredag.


RSS 2.0